Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuřecí srdíčka na smetaně s fazolkami
Autor: Jana
Datum přidání 13.02.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 90 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 750 gr kuřecích srdíček (čerstvá)
  • 220 gr zelených fazolek (sterilované, Vapeur Bonduelle)
  • 1 - 2 ks bobkového listu
  • 4 - 5 kuliček nového koření
  • 2 lžíce olivového oleje (bio, Country life)
  • 20 ml smetany do kávy (bio, Alnatura, 10% tuku)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (bio, Amylon)
  • dle potřeby mořská sůl (Alnatura)
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Omyjeme srdíčka ve studené vodě a necháme okapat. V hrnci rozpálíme olivový olej a zprudka na něm srdíčka orestujeme. Potom zalijeme vodou a přidáme koření, sůl a dusíme. Až jsou srdíčka měkká, přidáme fazolky. Škrob rozmícháme ve smetaně a už jen krátce - pár minut povaříme. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

    Příběh receptu

    Cestou z práce jsem koupila kuřecí srdíčka. Doma jsem chtěla udělat rychlou večeři, podívala jsem se, co je v ledničce a ve spíži, a napadl mě tento recept. Je to velmi rychlé a chutné jídlo.

    Tipy na vylepšení

    Fazolky mohou být i čerstvé nebo mražené. Já jsem měla po ruce Vapeur od Bonduelle. Stejně tak smetana, měla jsem doma tu do kávy, tak jsem ji použila. Má méně tuku - 10%.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty