Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 28.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 150 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g kuskusu
  • mrkev, celer, petržel, pórek, červená paprika, 3 rajčata (větší)
  • 5 ks kuřecího masa
  • vývar nebo rozpuštěný bujón (bez glutamanu)
  • sójová omáčka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,30 g 49,12 g 1,93 g 1 210,50 kJ (289 kcal)
celkově 65,19 g 196,47 g 7,71 g 4 842,00 kJ (1156 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme, papriku nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme, trošku přisolíme a přidáme sójovou omáčku. Dáme stranou. V hrnci necháme na olivovém oleji nebo másle zesklovatět nadrobno nakrájený pórek, přidáme 250 g suchého kuskusu, chvíli orestujeme a zalijeme 250-280 ml vývarem. Mícháme, dokud se voda nevsákne do kuskusu. Odstavíme, přikryjeme pokličkou a cca za 10 min je kuskus hotový. Smícháme ho s orestovanou zeleninou a přidáme plátek másla. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, orestujeme na pánvi, zalijeme trochou vývaru, podusíme, Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a chvíli podusíme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty