Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lehký ovocný makovec
Autor: neznámý
Datum přidání 17.10.2011
Druh receptu Zákusek, Svačina, Snídaně
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g hladké (celozrnné, špaldové) mouky
  • 300 g mletého máku
  • 40 dkg třtinového cukru
  • 20 dkg másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • půl litru mléka (nebo vody)
kokos na vysypání plechu
ovocná marmeláda podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z cukru, tuku a celých vajec si nejprve vymícháme pěkné těsto, do kterého postupně přidáme raději prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, mák a mléko. Znovu důkladně vymícháme, pozor aby se netvořily zbytečné hrudky, případně můžete použít elektronický míchač a pak těsto rozetřeme na máslem vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme.Já s moují troubou peču asi 25-30minut, hotový makovec nakonec prokrojím a namažu ovocnou marmeládou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

pavla4miksova@ | 17.10.2011 - 09:24

Co je na tomto receptu zdravého? To snad umí každý nahradit v receptu mouku a cukr za zdravější variantu... A ten nadpis... Lehký? Mák je právěže těžce stravitelný!!! A v kombinaci tučného máku s máslem na tom nevidím nic lehkého...

terezw@ | 17.10.2011 - 09:24

Lehký je asi myšleno ve smyslu snadný.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty