Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičný moučník švestkový s medem sypaný mandlemi
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 lžíce medu
  • 2 hrníčku kukuřičné mouky
  • 1 hrníček špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 1 hrníček cca vody
  • 1 vejce
  • 1 kypřící prášek (bez fosfátů)
  • švestky (čerstvé, kompotované)
  • mandlové vločky na posypání
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Švestky omyjeme, přepůlíme a vypeckujeme. Do robotu s metlou nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme med, vejce a olivový olej. Během mixování pomalu přiléváme vodu. Středně řídké a vyšlehané těsto přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Rovnoměrně poskládáme půlky švestek a posypeme mandlovými vločkami. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 35 minut. Záleží na tipu formy. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 14.08.2020 - 10:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak jsem vyzkoušela taky tento recept. Chuťově dobrý. neměla jsem med, tak nevím, jestli je to tím, místo toho jsme dala aspoň dvě lžíce rumu. A vše jinak podle receptu a buchta se teda po upečení rozpadá. Jinak to ale ničemu nevadí, jen, že nedrží pohromadě. Místo mandlí jsem vršek posypala mletými vlašskými ořechy :-)

karča | 6.09.2012 - 12:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělala jsem s boůvkami a malinami a dobrý.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty