Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvičková polévka
Autor: Dita
Datum přidání 31.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 bujón
  • 1 lžíce rýžové mouky
  • 2 vajíčka
  • trochu másla
  • sůl, kmín
  • čerstvý nasekaný libeček a pažitka
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,99 g 5,19 g 5,70 g 373,42 kJ (89 kcal)
celkově 15,94 g 20,77 g 22,81 g 1 493,66 kJ (357 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme trochu másla a opražíme na hrubo očištěnou mrkvičku s petrželí. Zaprášíme lehce rýžovou moukou, přidáme vajíčko a vše ještě lehce osmahneme. Musíme stále míchat. Polévku zalijeme vodou, ochutíme solí, kmínem a bujónem. Polévku lehce povaříme. Jako poslední přidáme čerstvý nasekaný libeček a šnytlík. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 15.06.2015 - 20:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak zase se povedlo, mňam. Opět bez bujonu :-) Už jsem tu vyzkoušela spoustu receptů a ještě mě nic nezklamalo :-)

austinp | 31.05.2011 - 19:24
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

vyborna polievka, ponuka variacie ...

j.ahudka@ | 31.05.2011 - 19:24
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ještě jsem pro větší sytost kvůli dětem přidala písmenka, ale i bez toho by byla polívka výborná :-)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty