| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 07.11.2011 | 
| Druh receptu | Oběd | 
| Doba přípravy surovin: | 15 min | 
| Doba vaření: | 50 min | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
			 
				 
				 
		| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 13,78 g | 45,77 g | 1,56 g | 1 131,81 kJ (270 kcal) | 
| celkově | 27,56 g | 91,54 g | 3,11 g | 2 263,63 kJ (541 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Přes noc namočené mungo fazolky propereme a dáme stranou. Důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky mrkev, brambory a cibulku. Zeleninu a mungo fazolky nasypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř do rozvaření. Voda by měla být zhruba 3 cm nad povrchem vložených surovin. Během vaření občas promícháme a zkontrolujeme, zda se voda nevyvařila, popřípadě ji dolijeme. Dále do hrnce přidáme koření, sůl vmícháme až na úplný závěr. Podáváme s žitným chlebem.
Přidat komentář