Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Nadívaná rajčátka
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 08.03.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 rajčata
  • špetka bazalky
  • špetka čerstvého oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 balení sýru Gervais pažitkového

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,94 g 5,85 g 15,68 g 744,10 kJ (178 kcal)
celkově 15,76 g 23,40 g 62,70 g 2 976,40 kJ (711 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Připravíme si pekáček, který jemně potřeme olivovým olejem a troubu si rozehřejeme na 180°C. Rajčata omyjeme a seřízneme jim dno, aby v pekáčku dobře stála. Stejně tak rajčata seřízneme z vrchu, odříznutou část se stopkou uschováme. Rajčata vydlabeme. Gervais si smícháme dle chuti s oreganem, nebo bazalkou a rajčata touto směsí naplníme. Přikryjeme je seříznutou částí se stopkou, kterou jsme si uchovali a dáme na vymazaný pekáček. V troubě pečeme přibližně 15-20 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty