Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Omáčka na paprice s polentovými knedlíčky (bezlepkové)
Autor: Sunriska
Datum přidání 22.05.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Polentové knedlíčky:

  • 0,5 hrníčku kukuřičné polenty
  • 1 vrchovatá lžíce sezamových semínek
  • hrst pokrájené petrželky
  • lžička olivového oleje
  • kmín
  • pepř
  • sůl
Omáčka na paprice:
  • 1 cibule
  • 2 lžičky sladké papriky mleté
  • kukuřičná mouka dle potřeby (na zahuštění)
  • lžička kokosového oleje
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si vyrobíme knedlíčky. V kastrůlku přivedeme k varu 2 hrníčky vody, přidáme půl hrníčku polenty a za míchání vaříme, dokud nám nevznikne hustá kaše (1 - 2 minuty). Poté již bez vaření vmícháme sezamová semínka (nejlépe lehce opražená na suché pánvi - aby se zintenzivnila jejich chuť a vůně). Dále přidáme pokrájenou petrželku a dle chuti kmín, pepř a sůl. Směs řádně promícháme a naplníme ji do formiček na led. Takto dáme ztuhnout na chvilku do ledničky. A nyní si vyrobíme omáčku. V kastrůlku necháme rozehřát trochu kokosového oleje a na něm orestujeme na drobno pokrájenou cibuli. Po chvíli stáhneme z ohně a přidáme sladkou papriku, kterou jen zlehka orestujeme (aby nezhořkla). Zalejeme vroucí vodou (cca 3/4 litru). Přidáme několik lžic kukuřičné mouky na zahuštění a necháme alespoň 10 minut povařit. Dle chuti dosolíme. Knedlíčky vyndáme z ledničky, opatrně vyklepneme do talířů a přelejeme hotovou omáčkou.

Příběh receptu

Z polenty se dá vykouzlit spoustu zajímavých pokrmů. Tyto chutné a bezlepkové knedlíčky můžete vyrobit k jakýmkoliv omáčkám či zálivkám - velice efektivně a zdravě nahradí klasické houskové či bramborové!


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty