| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 25.07.2011 |
| Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 10 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 10,24 g | 57,05 g | 5,38 g | 1 334,75 kJ (319 kcal) |
| celkově | 20,48 g | 114,10 g | 10,76 g | 2 669,50 kJ (638 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ovesné vločky alespoň dvakrát propláchneme, vybereme případné nečistoty a namočíme na 20 minut i s rozinkami do vody. Přidáme skořici a vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nezačne vřít. Poté povaříme ještě 2 minuty. Podle potřeby případně ještě rozředíme vodou. Servírujeme teplé i za studena s třešňovým kompotem.
Kaši můžeme dozdobit oříšky a kvalitní hořkou čokoládou.
Upřímně, ovesná kaše mě nikdy svou konzistencí a chutí nelákala. Ale takto provedená mi vážně zachutnala, mňam. Skvělá ukázka toho, že se dají jednoduše vymyslet zdravé dobroty!
Přidat komentář