Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečená ovesná kaše
Autor: Dany
Datum přidání 20.07.2012
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 banány
  • rybíz nebo jakékoliv jiné ovoce
  • hrnek ovesných vloček
  • špetka soli
  • med
  • půl sáčku bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • hrnek mléka
  • vajíčko
  • oříšky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,89 g 59,90 g 12,88 g 1 686,84 kJ (403 kcal)
celkově 51,55 g 239,61 g 51,52 g 6 747,34 kJ (1611 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dno pekáčku vysteleme na kolečka nakrájeným banánem a zasypeme rybízem. Osladíme cca 2 lžícemi medu a dáme péct na 15 minut při 200°C. Mezitím si v jedné míse smícháme všechny sypké ingredience - vločky, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V druhé promícháme mléko s vajíčkem a třemi lžícemi medu. Směsi promícháme dohromady a nalijeme na ovocný "korpus", který se nám mezitím upekl. Můžeme ještě ozdobit zbylým ovocem nebo kousky oříšků. Vrátíme do trouby, kterou zmírníme na 170°C a pečeme ještě zhruba 30 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

ajkap7@ | 20.07.2012 - 09:27

Vyzerá to dobre, ale neviem, či je tam potrebné dávať ten prášok do pečiva, ak nedávame múku. prášok do pečiva je určený ako prípravok, ktorý zlepšuje múku, aby upečené cesto nebolo tuhé, ale nadýchané. Ak tam múka nie je potrebný práčok o pečiva?

Dany | 20.07.2012 - 09:27

Já myslím, že tam nějakou funkci asi mít bude, zatím ve všech receptech na pečenou ovesnou kaši,které jsem pročítala, byl. Možná tam je proto, aby zůstala taková nadýchaná a nespekla se na ovesnou placku. Můžete zkusit i bez něho, ale nezaručuji, jak to dopadne :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty