Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník s acidofilním mlékem
Autor: Viťa
Datum přidání 25.03.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva bez fostátu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 lžička koření do perníku
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 500 ml acidofilného mléka
  • šťáva z jednoho citrónu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,78 g 55,64 g 12,89 g 1 491,60 kJ (356 kcal)
celkově 69,41 g 667,68 g 154,64 g 17 899,18 kJ (4275 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Smícháme mouku, cukr, sodu, kakao, prášek do pečiva, koření do perníku. V druhé míse smícháme acidofilní mléko, olej, vejce. Potom smícháme vše dohromady a dáme péct asi na 160 - 170°C  na 25 minut.Po upečení necháme vychladnout a polijeme šťávou z citrónu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 23.05.2018 - 19:47
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný, díky za recept :) Jednoduchá příprava, cenu neodhaduju, všechny suroviny jsme měli doma :)

Viťa | 25.03.2013 - 13:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sunriska | 25.03.2013 - 13:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné! Úplně se rozplývá a není vůbec suchý. :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty