Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pikantní brokolice na indický způsob
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g mražené brokolice
  • 80 g solených arašídů
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru (kořen
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička červené pálivé papriky
  • 1 lžička kurkumi

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce položíme nerezové síto a natočíme do něho takové množství vody, aby síto nebylo utopené pod vodou. Do hrnce nasypeme mraženou brokolici a vaříme s pokličkou v páře podle potřeby 5 až 10 minut. Do větší teflonové pánve přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor, nasekané arašídy, kmín a kurkumu, vše pražíme na prudkém ohni po dobu dvou až tří minut. Přidáme uvařené růžičky brokolice a na kostičky pokrájená rajčata, dochutíme mletou paprikou a ještě chvíli smažíme, ale už na mírnějším ohni. Můžeme podávat s uvařenými brambory nebo s rýží. 

Tipy na vylepšení

Do pánve můžeme ještě přisypat nasekanou petrželku. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Ninoczka | 25.06.2010 - 14:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dnes jsem zkoušela, bylo to výborný:-) Opravdu krásně voní "po indicku". Vařenou brokolici jinak zrvovna nemiluju, ale v tomto stylu dobrá

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty