| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 29.01.2012 |
| Druh receptu | Oběd, Snídaně, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
120 min |
| Doba vaření: | 35 min |
| Počet porcí: | 12 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,05 g | 64,04 g | 1,48 g | 1 311,27 kJ (313 kcal) |
| celkově | 96,58 g | 768,46 g | 17,72 g | 15 735,25 kJ (3758 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ve velké misce smícháme mouky, uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něho droždí. Vodu teplejší teploty smícháme s pivem a pomalu zalijeme vlažnou pivní směsí. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme sůl a kmín. Všechny suroviny zaděláme v chlebové těsto a necháme opět odpočinout - 20 minut postačí. Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvoříme bochánky, které tvarujeme na pomoučněném vále. Přemístíme na plech a necháme vykynout. Po nakynutí potřeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 220˚C. Po 10 minutách troubu zeslabíme na 175˚C a pečeme ještě 25 minut. Uvedené množství je na 3 bochánky.
Přidat komentář