Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pivní chléb s kmínem
Autor: neznámý
Datum přidání 29.01.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
120 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 350 g žitné mouky
  • 300 g špaldové mouky
  • 350 g tmavého piva
  • 350 g vody
  • 25-30 g droždí
  • 15 g soli
  • 1 lžíce kmínu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,05 g 64,04 g 1,48 g 1 311,27 kJ (313 kcal)
celkově 96,58 g 768,46 g 17,72 g 15 735,25 kJ (3758 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve velké misce smícháme mouky, uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něho droždí. Vodu teplejší teploty smícháme s pivem a pomalu zalijeme vlažnou pivní směsí. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme sůl a kmín. Všechny suroviny zaděláme v chlebové těsto a necháme opět odpočinout - 20 minut postačí. Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvoříme bochánky, které tvarujeme na pomoučněném vále. Přemístíme na plech a necháme vykynout. Po nakynutí potřeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 220˚C. Po 10 minutách troubu zeslabíme na 175˚C a pečeme ještě 25 minut. Uvedené množství je na 3 bochánky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty