Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové sendviče s dýňovými semínky
Autor: neznámý
Datum přidání 18.11.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g špaldové mouky
  • 250 g žitné mouky
  • 350 ml vlažné vody
  • 30 g dýňových semínek
  • 20 ml olivového oleje
  • 18 g droždí
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,06 g 49,34 g 4,90 g 1 129,10 kJ (270 kcal)
celkově 48,51 g 394,74 g 39,20 g 9 032,76 kJ (2157 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Obě mouky smícháme v míse s cukrem, solí, semínky a olejem. Uprostřed uděláme důlek a nadrobíme do něho droždí. Zalijeme polovinou vody a za pomalého míchání necháme rozpustit. Poté dolijeme zbytek vody a zapracujeme ostatní mouku po okrajích. Vytvoříme vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Na plech vyložený pečícím papírem lžicí odkrajujeme bochánky. Houstičky potřeme zlehka olejem. Můžeme je posypat kmínem, mákem, sezamem nebo lněnými semínky. Vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme necelých 25 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty