Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněná broskev s mandlemi
Autor: Raskenius
Datum přidání 18.03.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • jablka
  • sojové maso (kostky, nudličky...)
  • soja-smetana
  • broskvový kompot - půlky
  • mandle
  • bílé víno - pokud někdo chce
  • petrželová nať - čerstvá
  • agar agar
  • citron
  • hořčice
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Sojové maso necháme ve vodě nabobtnat a poté vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout a nasáknout. Poté přebytečnou vodu odlejeme stranou a maso najemno umeleme. (Někdy je potřeba, aby se dalo mlýt jej trochu ještě ve mlýnku provlhčit - použijeme odlitou vodu z vaření)Za postupného přidávání do vyšlehávané sojasmetany vyšleháme do jemné pěny,  kterou ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou, hořčicí (doporučuji bez barviv a chemické konzervace) a s citem, jen aby pěna chytila podbarvení po hořčici.Jablka oloupeme (pokud možno keramickou škrabkou nebo nožem) zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 1.5 cm a dáme je na chvíli do vody s trochou citronové šťávy.Za pomoci sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme kroužek připravenou pěnou na kolečka jablek pěkně kolem středového otvoru. Dobře okapané broskve pak prohlubní po pecce nahoru posadíme na takto připravená kolečka jablek s pěnou. Za pomocí sáčku s vroubkovanou trubičkou pak na broskve ozdobně nastříkáme trochu pěny. Ozdobíme snítkou petrželky a oloupanou mandličkou (popřípadě jemně posypeme mandlovou drtí)Po vychlazení (kvůli sojasmetaně) přeleštíme celý povrch výrobku vychladlým tekutým agar agarem.

Příběh receptu

Pro slavnostní příležitosti výborný malý předkrm z ovoce, jemné pěny ze sojového masa. Je přizdoben mandlí a petrželkou. Povrch je potažen slabou vrstvou čirého agar agaru, který výrobek chrání před osycháním a dává mu potřebný lesk.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 18.03.2013 - 00:40

Teda pardón, ale podle vašich receptů bych asi nic neuvařila. Nějak to postrádá hlavu a patu..:)

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty