Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vlámský salát se sojovými nudličkami
Autor: Raskenius
Datum přidání 14.03.2013
Druh receptu Příloha, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 900 g bezvaječné těstoviny (např. mušličky)
  • 280 g zeleninová směs jako do vlašáku sterilovaná* (bez nálevu)
  • 120 g sojové nudličky
  • 200 g Sojanéza
  • hořčice**
  • vorčestr
  • ocet
  • cukr
  • pepř mletý
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
celkově 160,55 g 746,10 g 74,39 g 18 362,72 kJ (4386 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sojové nudličky namočíme v osolené vodě (můžeme přidat i nějaké koření, kdo má rád) a po dostatečném nabobtnání je vaříme asi 20 minut. Necháme ve vývaru nasáknout a vychladnout, přebytečnou tekutinu slijeme. Kdo má trpělivost může nudličky nakrájet jemnější - vyplatí se to.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.K vařeným těstovinám přidáme zeleninovou směs a sojové nudličky a vše promícháme se sojanézou, ochutíme hořčicí, vorčestrem, octem, cukrem, pepřem a solí.

Příběh receptu

Veganský salát kombinovaný z těstovin, zeleniny a sojových nudliček. Svým vzhledem a chutí připomíná vlašský salát. Jednotlivé složky jsou dobře vázány sojanézou. Vůně a chuť jsou příjemně sladkokyselé, přiměřeně slané. Konzistence salátu je hustší. Hodí se na oslavy na jednohubky, chlebíčky, a nebo jako předkrm.

Tipy na vylepšení

*zeleninová směs jako do vlašáku - v podstatě mrkev, celer, petržel, hrášek. Ale můžete použít zeleninu dle chuti a fantazie.** hořčici doporučuji bez barviv a konzervantů.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty