| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 04.09.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 60 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | 60 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
			
				
				
				
		
								
									Uvetta Sultanina
								
								
								Rozinky, bezlepkové, bio.
							
								
									Rozinky Suntree
								
								
								Rozinky, nesířené - sušené ovoce
							
								
									Rajčata Cherry červená
								
								
								Kulatá. Jakost I.
							
								
									Skořice mletá Mikado
								
								
								Skořice, mletá
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 11,61 g | 45,89 g | 4,87 g | 1 134,90 kJ (271 kcal) | 
| celkově | 46,43 g | 183,56 g | 19,47 g | 4 539,60 kJ (1084 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, aby ve slupce zůstala dužnina silná 1/2 cm. Vydlabané lilky posolíme a necháme 1/2 hodiny stranou. Dužninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a 2 min opékáme. Přidáme nakrájená rajčata, dužninu z lilků, rozinky, citronovou kůru a šťávu, skořici, římský kmín a kajenský pepř. Dle chutí osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 20 min, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmícháme čerstvou petrželku a už nevaříme. Lilky omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku, naplníme směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C pod gril zapéct dozlatova.
Hotové lilky podáváme horké nebo i studené. Jako přílohu můžeme podávat indickou rýži, pečené brambory, zeleninu,...
Přidat komentář