Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové vafle
Autor: lanvin
Datum přidání 12.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g pohankové mouky
  • 150 g celozrné pšeničné mouky
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 1/2 l podmáslí
  • 1 chemicky neošetřený citrón
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • olej nebo přepuštěné máslo
  • třtinový cukr na posypání
  • ovoce na zdobení

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,49 g 48,73 g 13,07 g 1 482,57 kJ (354 kcal)
celkově 62,97 g 292,37 g 78,41 g 8 895,44 kJ (2125 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Máslo na mírném ohni rozpustíme. Vejce rozklepeme a oddělíme žloutek od bílku. Podmáslí rozmícháme se žloutky a s rozpuštěným máslem. Citron omyjeme a nastrouháme z poloviny kůru. V míse smícháme pohankovou a celozrnou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru. Podmáslovou směs zašleháme šlehačem do směsi s pohankou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme. Pečící plochy vaflovače potřeme tukem, nalijeme asi 1 a 1/2 lžíce těsta, uhladíme, zavřeme a pečeme asi 3-4 minuty. Můžeme posypat cukrem a ozdobit ovocem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 2.10.2016 - 19:47
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobré to bylo. Určitě z toho bylo víc, než 6 kousků, měla jsme 12 kousků :-) Pak jsem to polila javorovým sirupem, dala na to ti kompotované jahody, nandala na to šlehačku a posypala čokoládou,bašta to byla.

sharunka03 | 12.09.2010 - 13:22

mňam, to vypadá báječně :-)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty