| Autor: | Eva |
| Datum přidání | 01.03.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 35 min |
| Počet porcí: | 3 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 5,61 g | 18,26 g | 7,24 g | 699,07 kJ (167 kcal) |
| celkově | 16,82 g | 54,77 g | 21,73 g | 2 097,20 kJ (501 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na zeleninový vývar můžeme použít natě z kořenové zeleniny a krajní kapustové listy. Do osoleného vývaru dáme vařit ovesné vločky. Mezitím osmažíme na kousku másla nastrouhanou kořenovou zeleninu. Když jsou vločky částečně uvařené , přidáme nakrájenou kapustu a po chvíli osmaženou zeleninu, mletý zázvor /ne moc/ a krátce povaříme.
Polévka vznikla dle mé fantazie.
Přidat komentář