Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pstruh na šalvěji
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 100 g červené cibule
  • 50 g hladké mouky celozrnné
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 20 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka šalvěje
  • 1 pórek
  • 1 vrchovatá lžička soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,19 g 13,40 g 19,65 g 1 048,08 kJ (250 kcal)
celkově 56,78 g 53,61 g 78,61 g 4 192,33 kJ (1001 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pstruhy důkladně opláchneme a očistíme. Nakonec je osušíme a zevnitř podél páteře šetrně nařízneme až ke hřbetu. Potom zevnitř i vně osolíme a do zářezu a břišního otvoru vložíme lístky šalvěje potřené máslem se solí a třeným česnekem. Pstruhy lehce pomoučíme a pečeme na pánvi v oleji. Během pozvolného pečení přikryjeme pánev poklicí. Až na závěr dopečeme při vyšší teplotě spolu s cibulí a pórkem. Pečené ryby na talíři potřeme máslem. Podáváme s vařenými bramborami a jemným dresinkem z majonézy, kysané smetany, bylinek a trochou česneku nebo se šťouchanými bramborami s pórkem a cibulí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty