Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rebarborojablkový koláč
Autor: jenny.zx@
Datum přidání 05.08.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto: 
  • 250 g celozrnné mouky
  • 120 ml másla
  • 150 g třtinového cukru
Náplň: 
  • 200 g rebarbory
  • 400 g jablek
  • 50 g třtinového cukru
  • skořice

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,74 g 36,18 g 8,85 g 977,17 kJ (233 kcal)
celkově 32,88 g 434,14 g 106,22 g 11 726,00 kJ (2801 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupanou rebarboru spařte vodou, nakrájejte na širší kolečka, nakrájejte jablka a smíchejte s 50 g cukru, aby se rozpustil. Poté zpracujte těsto, které rozdělte na dva díly. První díl má 2/3. Z většího dílu vyválejte placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formou včetně stěn. Na plát navršte náplň, posypte skořicí. Z menšího dílu těsta vyválejte placku, kterou se koláč překryje.Koláč se peče na 180 - 200 °C okolo 30 min.

Příběh receptu

Recept inspirován http://www.svet-zdravi.cz/recepty/dezerty/rebarborovy-kolac a upraven podle sezónního ovoce.

Tipy na vylepšení

U receptu je přiložený odkaz na zdroj, podle kterého byl koláč upraven. V originálu jsou jahody místo jablek a náplň je ještě s vanilkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty