Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Řízky úplně jinak s bavorským bramborovým salátem
Autor: tom.jilek@
Datum přidání 06.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 Na čtyři porce budeme potřebovat:

 

  • 4 krůtí plátky z prsou mohou být i kuřecí
  • býlí jogurt
  • strouhanku
  • sůl

 

na salát:

 

  • asi 8 středně velkých brambor. Jsou-li nové, není co řešit
  • jarní cibulku - zelenou část
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 vejce na tvrdo,nemusí být
  • sůl
  • asi deci vývaru
  • asi lžíce cukru

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve si připravíme salát aby se uležel. Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, taktéž uvaříme vejce. Vše po vychladnutí oloupeme, brambory nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné a vejce nasekáme nadrobno. Dáme do mísy spolu s nakrájenou zelenou částí cibulky a vše zalijeme horkým vývarem, protřepeme a necháme vsáknout do brambor. V jiné menší misce smícháme necelou deci olivového oleje s plnotučnou hořčicí, citrónem, solí a cukrem. Vyšleháme emulzi kterou nalijeme na brambory. Zlehka promícháme nebo protřepeme a necháme v chladu rozležet.Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a potřeme jogurtem. Necháme je v jogurtu zkřehnout asi tři hodiny.Potom tak jak jsou i s jogurtem je obalíme ve strouhance. Pořádně ji na řízky přítlačíme a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Na řízky položíme plátky másla a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct.V polovině pečení je otočíme a přidáme na každý řízek ještě kousek másla.

Příběh receptu

Staršně rád vařím a vymýšlím recepty. A tento je daleko zdravější než klasické smažené řízky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Jana H. | 6.05.2012 - 22:25
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dneska jsem vyzkoušela, moc nám chutnalo. Jen v salátu jsem cukr nahradila Stevií a řízek jsem neobalovala ve strouhance, ale v Hrašce

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty