Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rizoto s jarní mrkví a pórkem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček pololoupané rýže
  • 2 hrníčky vody
  • 3 mrkve
  • 1 pórek
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru (kořen)
  • 2 lžičky pažitky
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,70 g 73,62 g 2,09 g 1 488,17 kJ (355 kcal)
celkově 23,11 g 220,85 g 6,28 g 4 464,50 kJ (1066 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve středně velkém hrnci uvaříme rýži podle návodu. Mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme malý plátek másla, přidáme nakrájenou zeleninu, kterou lehce orestujeme. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme k zeleninové směsi, přidáme rýži, ochutíme solí, tymiánem a citrónovou šťávou. Vše dobře promícháme a opékáme zhruba ještě dvě minuty, dokud zázvor nezbavíme štiplavé chuti. Ten dodá pokrmu netradiční chuť a aroma.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dockovi@ | 25.06.2010 - 13:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jednoduché a velmi chutné! Všechny bylinky dohromady skutečně vytvoří zajímavou chut.

Nejnovější články

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Další zajímavé recepty