Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninové pulao
Autor: flybee
Datum přidání 28.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 kg bílé rýže
  • 2 - 3 brambory
  • čtvrt květáku 
  • 10 ks celého hřebíčku
  • 4 bobkové listy
  • kurkuma
  • sůl
  • paprika
  • špetka chilli
  • kořenová zelenina
  • brokolice
  • citrón

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji nebo ghí osmahneme brambory, pak je vyndáme a vsypeme rýži, po celou dobu dobře mícháme. Když je rýže dozlatova orestovaná, přidáme zpět brambory, nakrájené kousky květáku, případně nakrájenou kořenovou zeleninu dle sezóny, bobkový list, hřebíček, kurkumu, papriku, chilli, osolíme a zalijeme dvojnásobkem vody. Zpočátku vaříme na plném ohni, pak plamen stáhneme a necháme dojít. Ke konci varu můžeme přidat nadrobno nakrájenou brokolici. Můžeme mírně zchladlé zakapat citrónovou šťávou (jemně).

Příběh receptu

Z kuchařky od Harishe Johariho - Ájurvéda, léčivá kuchyně.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 28.12.2011 - 17:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě se nám dělá a už jenom čekáme než rýže změkne. Ještě jsem před tím osmahla cibulku a pak přidala brambory. Voní to nádherně a už se moc těšíme. Děkuji za recept. Jednoduchý, rychlý a téměř bez práce.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty