Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sojo - brambo - zelo
Autor: Občan
Datum přidání 23.03.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 35 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 gr bílého syrového zelí
  • 6 brambor (středně velké)
  • 100 gr sójového masa
  • 4 lžičky rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 1 ks zeleninového bujónu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,66 g 36,26 g 1,47 g 1 021,06 kJ (244 kcal)
celkově 64,97 g 108,77 g 4,40 g 3 063,17 kJ (732 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené zelí a dusíme 10 min. pod poklicí. Uvaříme sojové kostky cca 15 min. Do zapékací mísy klademe nakrájené brambory na menší kousky a spolu s nimi zelí a uvařené sojové kostky. Osolíme a opepříme. Do cca 1 dcl horké vody rozmícháme kostku zeleninového bujónu společně s protlakem. Poté tím zalijeme ingredience v zapékací míse. Pečeme v troubě cca 30 min. na 180 °C.

Příběh receptu

Recept byl shlédnut v televizi a upraven do veganské podoby.

Tipy na vylepšení

Jako přílohu možno podávat dýňový kompot.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 16.01.2021 - 19:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

dýňový kompot k zelí? To se mi tedy moc nehodí...

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty