Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldovo-pohankové těstoviny s mrkvovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 24.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldovo-pohankových těstovin
  • 1 kg mrkve
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 cibule
  • 1 citrón
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • sůl
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,93 g 65,09 g 7,11 g 1 588,67 kJ (379 kcal)
celkově 83,61 g 390,56 g 42,67 g 9 532,04 kJ (2277 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku, přidáme na silnější kolečka pokrájenou mrkev a zalijeme vodou (takové množství, aby byla mrkev celá pod vodou). Jakmile mrkev trochu změkne, přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud bude třeba, dolijeme ještě vodu. Ochutíme zázvorem, citrónovou šťávou, osolíme a dáme ještě pár minut povařit. Podáváme s uvařenými těstovinami. 

Tipy na vylepšení

Můžeme dozdobit uvařeným žlutým hrachem a nasekaným libečkem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty