Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené celozrnné těstoviny
Autor: neznámý
Datum přidání 31.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g celozrnných těstovin
  • 350 g mražené zeleniny
  • 120 g tvrdého strouhaného sýra
  • 1 cibule
  • 2 lžičky bazalkového pesta
  • 1/3 lžičky muškátového oříšku
  • máslo 
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,53 g 57,74 g 10,79 g 1 626,52 kJ (388 kcal)
celkově 111,19 g 346,47 g 64,77 g 9 759,10 kJ (2331 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mezitím, co se nám budou vařit těstoviny, si osmahneme cibulku. Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a osmahneme na másle dozlatova. Dále přidáme zeleninu a lehce osolíme. Dále vmícháme bazalkové pesto a muškátový oříšek. Zeleninu necháme prohřát pod kličkou. Poté přidáme uvařené těstoviny. Zapékací mísu vymažeme máslem, nasypeme těstovinovou směs, kterou rovnoměrně rozprostřeme, posypeme sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi půl hodiny na 200 stupňů. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty