Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Švestkové hrudky se zázvorem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.11.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 13 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 220 g špaldové mouky
  • 150 g sušených švestek (nesířených)
  • 50g másla
  • 30 g třtinového cukru
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička prášku do pečiva

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,54 g 31,43 g 4,81 g 733,37 kJ (175 kcal)
celkově 25,36 g 314,29 g 48,12 g 7 333,70 kJ (1752 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sušené švestky nasekáme na drobné kousky. Mouku, kypřící prášek a třtinový cukr nasypeme do misky, dále přistrouháme čerstvý zázvor a máslo. V trošce vody na dně hrníčku si rozpustíme med a vlijeme do misky. Přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a švestky. Vypracujeme těsto. Pokud se nám suroviny drobí, přidáme ještě vodu, popřípadě máslo. Na plech vyložený pečícím papírem vkládáme malé kuličky. Pečeme na 180°C asi 13 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty