Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rozkvetlé kytičky
Autor: neznámý
Datum přidání 17.12.2011
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 100 g změklého másla
  • 80 g vlašských ořechů
  • 60 g rozinek
  • 6 g kypřícího prášku do pečiva
  • 4 g soli
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru (koření)
  • 1 vejce
  • trocha vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,44 g 20,30 g 9,59 g 751,96 kJ (180 kcal)
celkově 51,60 g 304,50 g 143,81 g 11 279,34 kJ (2694 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rozinky a vlašské ořechy nasekáme v robotu na menší kousky. Na vále s ostatními surovinami vypracujeme v tužší těsto. Postupně do těsta přidáváme vodu, dokud se nám všechny ingredience nespojí. Těsto zabalíme do fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici. Druhý den asi hodinu před začátkem pečení vyndáme z ledničky, aby nám těsto v pokojové teplotě zvolnilo. Několikrát ještě propracujeme v ruce a můžeme začít tvořit kytičky. Část těsta odkrojíme nožem a vyválíme váleček, který pokrájíme na stejné díly. Formičku nejlépe ve tvaru kytičky vysypeme moukou (poprvé je nutné ji vymazat máslem, aby mouka držela - při další kytičce už není potřeba) a odkrojený díl prsty vtěsnáme dovnitř. Vyklepneme (formičku pohodíme na vál a kytička nám krásně vypadne). Pečeme při 180 stupních asi 10 minut. Doba pečení se odvíjí od velikosti zvolené formičky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Návrat z dovolené a prázdná lednice?

Po návratu z cest často není čas ani energie na vaření. Mražená pizza se tak…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Další zajímavé recepty