Autor: | neznámý |
Datum přidání | 12.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Do větší nádoby nasypeme rozmixované na jemnější kousky ovesné vločky. Zalijeme horkou vodou a necháme minimálně půl hodiny louhovat. Kopr opereme a obereme od hrubých stonků. Koprová snítka pokrájíme na drobno. V hrnci si rozpustíme máslo na kterém zesklovatíme na velmi jemno pokrájenou cibulku. Poprášíme hladkou rýžovou moukou a promícháme. Poté za stálého míchání po částech vléváme ovesnou vodu přes síto. Důležité je přilévat po kouskách a důkladně míchat, aby nám nevznikly hrudky. Množstvím si určíme požadovanou hustotu omáčky. Zbylé ovesné vločky ze síta můžeme použit do jiného pokrmu například jako základ pro karbanátky. Jakmile omáčku přivedeme k varu, přidáme nasekaný kopr. Po chvíli omáčku stáhneme z ohně. Jak kdo má rád dochutí šťávou z citrónu, třtinovým cukrem a špetkou soli. Omáčku necháme asi 10 minut odstát, aby se nám vše spolu chuťově propojilo .
Nějak se mi nepodařilo vytvořit klasickou omáčku, vznikl mi spíš takový hustý krém..Když jsem ji lila přes síto, byla pěkně řídká, ale tím povařením se voda odpařila..Nakonec jsem ji vmíchala do těstovin, nic jiného s tím ani nešlo...:D
Přidat komentář