Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Těsto na Pizzu
Autor: Kewar
Datum přidání 05.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 10 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g hladké mouky 
  • špetka soli
  • droží na špičku nože 
  • 1/2 - 1 lžíce oleje
  • voda  dle potřeby - (na těch 250g to bude nějakých +- 100 ml.)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 28,77 g 183,31 g 13,82 g 4 146,75 kJ (990 kcal)
celkově 28,77 g 183,31 g 13,82 g 4 146,75 kJ (990 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Smíchejte mouku, sůl a droždí.Pomalu přidávejte vodu a promíchávejte až vám nezůstane žádná volná mouka.(těsto nebude v jednom kuse ale bude se skládat z volných kousků)Do takto zpracované hmoty pomalu přidávejte olej až vypracujete hladké těsto.Z těsta vytvarujte bochánek, posypte ho moukou a zabalte do igeltu.Dejte do lednice a nechte cca 30-45 min. odležet v lednici. (v případě potřeby Vám těsto v lednici vydrží i několik hodin) Z takto připraveného těsta vytvarujte pizzu a ozdobte dle chuti.

Příběh receptu

Pokud máte rádi pizzu a chtěli by jste si nějakou udělat i doma podle vlastní chuti, tak tu pro Vás mám recept na těsto které se používá v pizzeriích. To pár pokusech se Vám učitě povede udělat pěknou pizzu i bez použití válečku. Ozdobení nechám na Vaší chuti, jenom si dejte pozor na rajčata, pouští při pečení hodně vody :-)

Tipy na vylepšení

Dejte si pozor na množství vody a droždí.Pokud se Vám na těstu po upečení budou na pizze dělat černé fleky nebo bubliny , máte v těstu moc vody. (těsto se spálí párou která vzniká z vody při pečení)V případě že se Vám na pizze dělají jemné bíle tečky po celém povrchu je v těstu moc droždí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

cyprichova.lenka@ | 5.11.2012 - 14:50

A prosím jak dlouho poté péct těsto a na kolik stupńů? Děkuji

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty