Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Těstovinový salát s tuňákem
Autor: 2109@
Datum přidání 21.03.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 120 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g barevných těstovin
  • 400 g tuňáka v oleji
  • 100 g sýra 
  • 100 g červené papriky (steril. kapie)
  • 230 g zakysané smetany (nebo napůl s bílým jogurtem)
  • 50 g pórku
  • olivový olej
  • soj. omáčka, sůl, vegeta, kečup, česnek

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,85 g 47,32 g 11,20 g 1 704,21 kJ (407 kcal)
celkově 214,77 g 378,58 g 89,64 g 13 633,67 kJ (3256 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s vegetou, scedíme a zakápneme olejem, aby se neslepily. Konzervu tuňáka částečně (asi z poloviny) scedíme od oleje a rozmačkáme, dáme do mísy, přidáme krájenou kapii, pokrájený pórek a dosolíme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem (můžeme přidat i konzervu červených fazolí) a přelijeme ochuc. zakysanou smetanou (smetanu rozmícháme s drceným česnekem, soj. omáčkou a kečupem).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty