Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hermelínové rizoto s hlívou ústřičnou
Autor: 2109@
Datum přidání 21.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 450 g rýže
  • 350 g hermelín
  • 250 g hlíva ústřičná
  • 200 g zakysaná smetana
  • 100 g cibule
  • 30 g máslo
  • vegeta, pažitka
  • sůl


Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,81 g 49,89 g 17,51 g 1 774,76 kJ (424 kcal)
celkově 118,51 g 399,13 g 140,10 g 14 198,10 kJ (3391 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži 3x propláchneme v horké vodě a uvaříme obvyklým způsobem. Hlívu nakrájíme na větší kusy,dáme zesklovatět na másle nakrájenou cibuli, přidáme hlívu a dusíme doměkka. Přidáme zakysanou smetanu, rýži, hlívu, na větší kousky nakrájený hermelín, promícháme, dochutíme vegetou a dáme na 10 minut zapéct. Na talíři zdobíme sekanou pažitkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 9.10.2020 - 22:12
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné jídlo!

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…

Další zajímavé recepty