Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vanilkové rohlíčky s pšeničným sirupem
Autor: neznámý
Datum přidání 27.10.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g  celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 100g  mletých vlašských nebo lískových oříšků
  • 160g  másla
  • 70g  pšeničného sirupu (nebo třtinový cukr)
  • fruktóza (ovocný cukr) na obalení
  • vanilkový prášek (nebo vanilkový lusk)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,71 g 14,47 g 9,94 g 660,34 kJ (158 kcal)
celkově 54,23 g 289,31 g 198,89 g 13 206,80 kJ (3154 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z uvedených surovin si zpracujeme těsto, které necháme odpočnout alespoň hodinu. Než začneme z těsta tvarovat rohlíčky těsto ještě v ruce propracujeme. Potom vyválíme váleček a krájíme z něho stejně dlouhé dílky, konečky zakulatíme prsty a vytvarujeme rohlíčky.  Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na170 - 180 °C na plechu a upečeme. První plech vymažeme máslem, při další várce už plech vymazávat není potřeba.Po vyndání z trouby ihned obalujeme ve fruktóze promíchanou s vanilkovým práškem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty