| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 27.10.2011 |
| Druh receptu | Svačina, Zákusek |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 20 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 2,71 g | 14,47 g | 9,94 g | 660,34 kJ (158 kcal) |
| celkově | 54,23 g | 289,31 g | 198,89 g | 13 206,80 kJ (3154 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z uvedených surovin si zpracujeme těsto, které necháme odpočnout alespoň hodinu. Než začneme z těsta tvarovat rohlíčky těsto ještě v ruce propracujeme. Potom vyválíme váleček a krájíme z něho stejně dlouhé dílky, konečky zakulatíme prsty a vytvarujeme rohlíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na170 - 180 °C na plechu a upečeme. První plech vymažeme máslem, při další várce už plech vymazávat není potřeba.Po vyndání z trouby ihned obalujeme ve fruktóze promíchanou s vanilkovým práškem.
Přidat komentář