Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Velikonoční beránek
Autor: Zdravá máma
Datum přidání 29.03.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g celozrnné mouky jemně mleté
  • 100 g špaldové mouky jemně mleté
  • 4 vejce 
  • 180 ml mléka
  • 120 g třtinového cukru
  • 4 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 2 lžíce řepkového (nebo slunečnicového) oleje
  • máslo na vymazání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,74 g 31,47 g 5,58 g 843,84 kJ (202 kcal)
celkově 57,36 g 314,74 g 55,84 g 8 438,40 kJ (2015 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku a vmícháme prášek do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přilijeme mléko, olej a vmícháme mouku. Bílky ušleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta. Těsto pak vlijeme do připravené formy a pečeme asi 45 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty