Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketa s celerem
Autor: neznámý
Datum přidání 14.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku žitných otrub
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 vajíčko
  • 1 cuketa
  • 1 celer
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Celer a cuketu důkladně očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Poté přisypeme ovesné vločky, mouku a žitné otruby. Okořeníme tymiánem, mletým muškátovým oříškem a podle chuti osolíme. Během míchání opatrně přiléváme vodu, než nám vznikne středně hutné těsto. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200 stupňů asi hodinu. 

Tipy na vylepšení

Podáváme nejlépe s bramborem a zeleninovou oblohou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty