Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polentový nákyp s cuketou
Autor: Sunriska
Datum přidání 08.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrnek instantní polenty
  • 1 menší cuketa
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • hrst sušených hub
  • 1 větší rajče
  • 2 stroužky česneku
  • strouhaný sýr na posypání
  • bazalka (čerstvá nebo sušená)
  • olivový olej
  • máslo na vymazání
  • sůl
  • pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme polentu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody a postupně vmícháme polentu tak, aby se netvořily hrudky. Chvilinku povaříme a vmícháme lžíci olivového oleje. Dále si připravíme zeleninovou směs. Na hrubo nastrouháme cuketu a mrkve, nakrájíme cibuli a rajče, přidáme prolisovaný česnek, sušené houby předem namočené v horké vodě a dochutíme bazalkou, solí a pepřem. Směs důkladně promícháme. Na dno vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy rozvrstvíme polovinu polenty, navrch zeleninovou směs a překryjeme zbylou polentou. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C 45 minut. Před koncem posypeme sýrem a necháme dojít. Nákyp podáváme např. s brambory.

Tipy na vylepšení

Nákypu je dost, ale nebojte se, že zbyde. Já jsem ujídala a ujídala (výborný je i za studena) a půlka byla pryč! :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty