Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená paprika
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 06.02.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 velké žluté papriky
  • sýr

Směs:

  • 80 g uvařených jáhel 
  • 100 g uvařené červené čočky 
  • 50 g mražené zeleniny 
  • 2 vejce
  • sůl
  • ovesné vločky 
  • majoránka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 30,66 g 63,75 g 14,45 g 1 918,48 kJ (458 kcal)
celkově 61,31 g 127,49 g 28,90 g 3 836,95 kJ (916 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Připravíme si papriky, rozpůlíme je a očistíme. Na směs si připravíme jáhly (propláchneme horkou vodou a poté uvaříme), uvaříme červenou čočku (asi 10 - 15 min vaříme), zeleninu (vložíme do hrnce s tlustým dnem a nalijeme cca 1 cm vody, necháme tak 5 min vařit). Všechny suroviny nalijeme do mísy, přihodíme vajíčka, koření a uděláme si směs, kterou ochutíme podobně jako karbanátky. Můžeme přidat ovesné vločky na zahuštění. Naplníme papriky směsí, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180°C, dokud papriky nezezlátnou. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovou oblohou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty