Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s jablky
Autor: neznámý
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/3 kg  brambor
  • 2 jablka
  • 200g zakysané smetany
  • 50g ementálu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,64 g 54,30 g 10,59 g 1 595,13 kJ (381 kcal)
celkově 53,19 g 271,48 g 52,96 g 7 975,67 kJ (1905 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme také na plátky. Zapékací misku s víkem vymažeme máslem, na dno nasypeme plátky brambor a lehce osolíme. Jako další vrstvu klademe jablka, která překryjeme vrstvou brambor. Pečeme v předehřáté troubě přikryté víkem na 200 stupňů. Po půl hodině víko sundáme a dáme ještě péct. Jakmile nám brambory lehce chytnou barvu, přelijeme smetanou. Smetanu jsme smíchali s nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a špetkou soli. Zapečeme dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Eva | 5.03.2012 - 12:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nikdy by mě nenapadlo zapéct brambory s jablky. Chuť mě naprosto oslnila. Výtečné a moc dobré.

Lucka | 5.03.2012 - 12:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nevšední chuť brambor,moc dobré a levné.

Sunriska | 5.03.2012 - 12:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zatím jsem si netroufala kombinovat ovoce se zeleninou, ale tahle kombinace stojí za to...:)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty