Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s restovanou zeleninou
Autor: Dita
Datum přidání 03.08.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g plátkového sýru
  • 350 g mražené zeleniny
  • 1 hrníček mléka
  • 2 lžíce špaldové hladké mouky
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička másla
  • kukuřičnou strouhanku na vysypání
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,95 g 62,00 g 11,75 g 1 752,08 kJ (418 kcal)
celkově 135,57 g 496,03 g 94,03 g 14 016,60 kJ (3348 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory uvaříme i se slupkou a necháme vychladnout, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme mléko, přisypeme mouku, zakysanou smetanu, okořeníme a důkladně promícháme. Zeleninu orestujeme na másle. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme vrstvy brambor, které prokládáme zeleninou. Poslední vrstvu polijeme uvařenou kaší, poklademe natrhanými kousky sýru a pečeme na 180 stupňů dozlatova. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty