Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené červené těstoviny
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g  celozrnných těstovin
  • 350 g brokolice (může být jak syrová, tak i mražená)
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 180 g kečupu
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, vsypeme těstoviny, osolíme špetkou soli  a za občasného míchání těstoviny vaříme podle návodu na obale. V jiném menším hrnci uvaříme vajíčko natvrdo. Scezené těstoviny smícháme v misce s rajským protlakem, brokolicí, kečupem a osolíme. Uvařené vajíčko oloupeme a opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili zbytky skořápek. Pokrájené vajíčko na kostičky smícháme s těstovinovou směsí. Do zapékací misky nasypeme důkladně promíchanou těstovinovou směs, přikryjeme pokličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Těsně před dopečením těstovin posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme krásně rozpéct. Syrová nebo mražená brokolice v troubě krásně změkne, proto jí není potřeba před zapékáním vařit. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty