Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené těstoviny
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 08.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g bezvaječných těstovin
  • 1 cibule
  • 200 g cherry rajčátek
  • 2 vejce
  • 2 PL čerstvé bazalky
  • špetka pepře
  • 2 PL oleje
  • 300 g brokolice 
  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 100 g mozzarelly
  • kousek másla
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,54 g 59,92 g 14,26 g 1 826,23 kJ (436 kcal)
celkově 99,22 g 359,52 g 85,55 g 10 957,40 kJ (2617 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky (měla by lehce zhnědnout). K cibulce přidáme na malé růžičky nakrájenou brokolici a restujeme dalších pět minut. Přidáme na kousky rozkrájená rajčata a ještě asi 3 minuty dusíme. Jogurty prošleháme s vejci a do směsi vmícháme nastrouhanou mozzarelu a bazalku. Vzniklou omáčku spojíme s orestovanou zeleninou a okapanými těstovinami. Osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem a těstoviny se zeleninou do ní rozprostřeme. Zapékáme asi 20 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dusan666nasud | 3.11.2013 - 21:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

KokosxD | 8.03.2011 - 05:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty