Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené těstoviny se zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 31.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 70 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g těstovin
  • 120g sýru
  • 1/4 středně velkého hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • špaldová mouka hladká
  • mléko od kraviček z pastvin
  • kari koření
  • drcený kmín
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,53 g 16,20 g 5,07 g 573,15 kJ (137 kcal)
celkově 45,20 g 97,20 g 30,40 g 3 438,89 kJ (821 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na slunečnicovém oleji osmahneme cibulku, přidáme na kousky pokrájené zelí, drcený kmín, podle chuti osolíme, po chvíli přidáme kari koření a trochu třtinového cukru. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí. Do hrníčku nalijeme mléko, zahustíme moukou a zalijeme jím zelí. Krátce tepelně upravíme.Uvařené těstoviny zcedíme, promícháme se zelím a přesypeme do máslem vymazané zapékací misky. Posypeme sýrem a dáme zapéct. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty