Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené zelí s kukuřičnou polentou
Autor: Eva
Datum přidání 13.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • cca 1/4 hlávky zelí
  • 60g uzeného tempehu 
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • kukuřičná krupice
  • kmín
  • máslo
  • voda
  • mléko
  • koření - já dala směs sušených bylinek
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,60 g 48,46 g 9,03 g 1 359,75 kJ (325 kcal)
celkově 46,38 g 193,83 g 36,10 g 5 439,00 kJ (1299 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Připravíme si velký hrnec a v něm si osmahnu na másle na jemno pokrájenou cibuli a na tom podusím hlávkové zelí, to si předem pokrájím na malé nudličky. Dusím pod pokličkou s vodou, pokrájeným tempehem a kmínem. Pak přiliji mléko a kukuřičnou krupici, vejce, koření, osolím, promíchám a ještě povařím do nabobtnání. Podle potřeby rozředím nebo zahustím. Hluboký plech vymažu máslem a vysypu strouhankou, směs z hrnce přeleji a zapeču v troubě. Zelí by se v polentě mělo lehce ztrácet, proto při dušení zelí vodou nešetříme a pak jen doředíme mlékem. Špatně se mě množství odhaduje, dělám vše podle oka.  Může se podávat s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 13.10.2011 - 18:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Už jsem se nemohla dočkat až to bude upečený. Moc dobré, doporučuji.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty