Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák s čerstvými listy špenátu
Autor: neznámý
Datum přidání 28.01.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 hrníčky cca špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku pohankových vloček
  • 1 velká cibule
  • 1 trs čerstvého špenátu (cca 10 listů)
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaný
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si dáme na rozpálený olej osmahnout cibulku. Oheň zeslabíme a pozvolna za občasného míchání osmahneme dozlatova. Mezitím co se nám bude dělat cibulka si do velké misky nasypeme na malé kousky pokrájený a očištěný syrový květák. Dále do misky nasypeme mouku, pohankové vločky a podle chuti přidáme muškátový oříšek a osolíme. Špenátové listy omyjeme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k ostatním surovinám. Všechny ingredience s osmahnutou cibulkou promícháme. Nasypeme do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací misky. Pečeme ve vyhřáté troubě do měkka asi 40 minut. Ze začátku na 200 stupňů a poté zeslabíme. Podáváme s bramborovou kaší.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty