Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zavařování bez cukru
Autor: Eva
Datum přidání 07.09.2012
Druh receptu Příloha, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg švestek
  • špetka mořské soli
  • voda
  • ocet na potření okrajů sklenic a na víčka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,78 g 36,63 g 0,63 g 565,00 kJ (135 kcal)
celkově 7,10 g 146,50 g 2,50 g 2 260,00 kJ (540 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ze švestek vyloupeme pecky a ovocem naplníme zavařovací sklenici. Přidáme špetku mořské soli a sklenici naplníme podle druhu ovoce vodou nejvíce do půlky sklenice. Některé ovoce pustí více šťávy, tak dáme vody ještě méně, než půlku sklenice. Okraje sklenic otřeme čistou utěrkou namočenou v octu. Zavařovací víčka necháme přejít varem ve vodě s octem a zavíčkujeme sklenice. Doba sterilování je podle druhu ovoce. Zavařit se špetkou soli jdou švestky, třešně a jablka. Kompot je přirozeně sladký a soli je tak málo, že na chuti nejde znát. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jirinasurova@ | 7.09.2012 - 07:44
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Letos jsem poprvé zavařovala se solí a mohu doporučit všem. Ovoce je chutné, pustí si svoji štávu a není to samý cukr.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty