| Autor: | Eva | 
| Datum přidání | 01.03.2011 | 
| Druh receptu | Svačina, Zákusek | 
| Doba přípravy surovin: | 150 min | 
| Doba vaření: | neuvedena | 
| Počet porcí: | 9 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		Náplň: oloupaná jablka, kukuřičná strouhanka, strouhaný kokos, med, skořice, ořechy, rozinky,
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Bílý jogurt z Valašska
								
								
								mléčný produkt
							
								
									Jogurt bílý Boni
								
								
								Jogurt bílý
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Uvetta Sultanina
								
								
								Rozinky, bezlepkové, bio.
							
								
									Rozinky Suntree
								
								
								Rozinky, nesířené - sušené ovoce
							
								
									Kokos sušený strouhaný Dr. Ensa
								
								
								Kokos sušený jemně strouhaný 
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,43 g | 53,98 g | 20,85 g | 1 753,81 kJ (419 kcal) | 
| celkově | 75,87 g | 485,81 g | 187,68 g | 15 784,30 kJ (3770 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z mouky, másla, jogurtu, soli a prášku do pečiva vypracujeme těsto a necháme v chladu minimálně 2 hodiny odpočinout.Těsto rozdělíme a vyválíme pláty. Posypeme strouhankou, kokosem. Poklademe plátky jablek a pokapeme medem (nebo poprášíme jako já fruktózou) a skořicí, přidáme rozinky a ořechy. Zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Zvolna upečeme.
Místo kukuřičné strouhanky můžeme použít žitné klíčky.
Přidat komentář