Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zázvorky
Autor: neznámý
Datum přidání 17.10.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť:
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 30 dkg jemného třtinového cukru (namletý)
  • 56 dkg jemné mouky špaldové
  • 4 vejce
  • zázvor podle chuti (sušený nebo strouhaný)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,76 g 71,76 g 3,40 g 1 454,72 kJ (347 kcal)
celkově 77,62 g 717,58 g 34,04 g 14 547,20 kJ (3474 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Utřeme cukr s vejci, zvolna přidáváme mouku, naposledy zázvor. Vypracujeme tuhé těsto, rozválíme na silnější placku a vykrajujeme různé tvary. Necháme přes noc odležet. Pečeme na plechu s pečícím papírem v horké troubě. Zázvorky jsou upečené, když hodně naskočí. Nemají být červené.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 14.12.2013 - 15:24

Skvělý recept, zázvor je velmi dobré koření a do vánočního cukroví se hodí dvojnásob, škoda jen, že je na trhu k dostání jen ten z Činy.

dolejshana@ | 17.10.2010 - 19:28

Dobrý den.Zdá se mi utohoto receptu dost cukru,mohla bych dát třeba polovinu.Napište mi na email:dolejshana@seznam.cz Děkuji

Pavlouš | 17.10.2010 - 19:28

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená "povoskovaný plech". Znamená to pokrytý voskovým papírem? A je tento papír zaměnitelný s pečicím papírem? Děkuji za odpověď :)

Milada | 17.10.2010 - 19:28

Dobrý den, tento recept jsem opsala ze starých receptů a víte, že dříve se na množství tak nekoukalo. Určitě dnes cukrem šetříme - z důvodu výživy. Já sama dávám tak 20 dkg, mé chuti to stačí, záleží na vás. A ten povoskovaný papír, také opsáno z onoho receptu, dnes máme pečící papír a ten plně nahrazuje dřívější obyčejný, který si hospodyňky musely potřít nějakým tukem. Přeji dobrou chuť.

Pavlouš | 17.10.2010 - 19:28

Díky za informaci! :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty