| Autor: | eoon@ |
| Datum přidání | 23.12.2013 |
| Druh receptu | Zákusek |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 15 min |
| Počet porcí: | 15 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Žitná mouka celozrnná
Výrobek racionální výživy
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,75 g | 59,30 g | 5,20 g | 1 269,38 kJ (303 kcal) |
| celkově | 131,22 g | 889,54 g | 77,94 g | 19 040,70 kJ (4548 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Vše smícháme - nejprve zapracujeme sypké ingredience a až poté tekuté a vypracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Necháme do druhého dne odpočívat v lednici. Poté pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Jakmile začnou zlátnout a nabudou, vytáhneme a ihned potřeme rozšlehaným domácím vajíčkem. Pak už jen dozdobíme dle libosti domácí bílkovou polevou.
Výhoda těchto perníčků je, že jsou hned měkké.
Přidat komentář