Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelené fazolky s mrkví
Autor: neznámý
Datum přidání 04.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g zelených fazolek
  • 3 menší mrkve
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1/2 menší žluté cukety (může být i zelená)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření Harmonie chuti
  • 2 lžíce kečupu (použila jsem ochucený Napolitana)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,28 g 33,54 g 1,39 g 699,35 kJ (167 kcal)
celkově 14,57 g 67,09 g 2,77 g 1 398,70 kJ (334 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazolky pokrájíme asi na 5 cm kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody.Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a okořeníme. Po chvilce vmícháme na kostičky nakrájenou papriku, cuketu a rajčata. Vše dusíme asi 10 min.Nakonec přidáme uvařené fazolky, vmícháme kečup, citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.

Tipy na vylepšení

Jako přílohu můžete použit cokoliv - pečivo, rýži, těstoviny, kuskus..... záleží na chuti. Já jsem doplnila pohankovým karbanátkem!


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty